ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΟΜΑΕ

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) έχει αναγνωριστεί από την Γ.Γ. Αθλητισμού και έχει τεθεί επισήμως επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα για το αυτοκίνητο και το καρτ. Το γεγονός αυτό που κοινοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2013 με την Απόφαση 7270/29.03.2013 του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για το χώρο μας, αφού για πρώτη φορά η Ελληνική Πολιτεία αναγνώρισε επισήμως ως άθλημα τον χερσαίο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μετά τις πρώτες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας και την ανάδειξη του νέου και πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου ΔΣ τον Ιούνιο του 2014, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Συγκεκριμένα, η ΟΜΑΕ απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη υπόσταση, αφού άλλαξε επιτέλους το θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού (αυτοκίνητο, φόρμουλα, καρτ) στην ελληνική επικράτεια, με την τροποποίηση του άρθρου 49 του Κ.Ο.Κ. που αφορά στη διοργάνωση αγώνων σε δημόσιους δρόμους.

Επιπλέον, μετά από επίπονες προσπάθειες του νέου ΔΣ της ΟΜΑΕ και με την καταλυτική συνδρομή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, διασώθηκε το Ράλλυ Ακρόπολις η μοναδική αυτή τη στιγμή στην χώρα μας υψηλής εμβέλειας διεθνής διοργάνωση στο χώρου του αυτοκινήτου, αφού η Ελλάδα συμπεριελήφθη στο ημερολόγια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ – ERC το 2015. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ράλλυ Ακρόπολις στο πλαίσιο του ERC πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τον Μάιο του 2016 στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας (έδρα η πόλη της Λαμίας), ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα, η Ομοσπονδία έβγαλε και πάλι ασπροπρόσωπη της χώρα μας σε διεθνές επίπεδο διοργανώνοντας το εξίσου επιτυχημένο Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος στην Βορειανατολική Πελοπόννησο (έδρα η πόλη του Ναυπλίου), καθώς και το Ολυμπιακό Κλασικό Ράλλυ Μυκόνου τον Οκτώβριο του 2016.

Οι διοργανώσεις αυτές κρίθηκαν άκρως επιτυχημένες από τα στελέχη της FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) και θα πραγματοποιηθούν και το 2017.

Η ΟΜΑΕ, που αυτή τη στιγμή αριθμεί 101 αθλητικά σωματεία-μέλη, έχει άνω των 2.500  εγγεγραμμένους αθλητές-οδηγούς αγώνων και πάνω από 1.000 εκπαιδευμένα στελέχη και κριτές, δεν έχει στόχο μόνο τη διοικητική και οργανωτική μέριμνα των αγωνιστικών εκδηλώσεων, αλλά και εκπονεί πολλές και ποικίλες κοινωνικές δράσεις με σκοπό την ανάπτυξη -κυρίως μέσα από τους νέους που ασχολούνται με τους αγώνες καρτ- οδηγικής παιδείας, και κατ’ επέκταση την οδικής ασφάλειας, με τρόπο που δεν διδάσκεται και δεν μπορεί να διδαχτεί σε κανένα σχολείο.

Είμαστε σίγουροι πως η σκληρή δουλειά και η συνεχής συνεργασία χωρίς σκοπιμότητες όλων των στελεχών και των μελλών μας, η αγάπη και το πάθος των αθλητών-οδηγών και των συμμετεχόντων από οποιαδήποτε θέση, όπως επίσης και ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση των φιλάθλων για τους αγώνες, θα βοηθήσουν στην εκπλήρωση των οραμάτων μας και θα φέρουν σύντομα το ζητούμενο, δηλαδή την πολυπόθητη ανάπτυξη του σπορ της καρδιάς μας, ώστε να φτάσει και να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Επίσημος δικτυακός τόπος